Roetfilter reiniging

Roetfilter Reiniging door Roetfilter-Cleaning.com

Roetfilter reinigen Brandt het roetfilterlampje in het dashboard van uw auto? Grote kans dat uw roetfilter dan verstopt of vol is. Wanneer dit het geval is, kunnen wij het roetfilter reinigen voor een scherpe lage prijs. Een roetfilter reinigen is hét alternatief voor een roetfilter vervangen en scheelt u een hoop geld!

Wat is een roetfilter?

Bij de verbranding van diesel komen kleine deeltjes roet vrij. Om de uitlaatgassen te laten voldoen aan de Europese emissie-eisen hebben auto’s met dieselmotor een dieselpartikel filter (DPF), beter bekend als een roetfilter. Het roetfilter zit in het uitlaatsysteem van de auto en vangt de roetdeeltjes op terwijl de uitlaatgassen erdoorheen stromen. Wanneer u alleen maar korte afstanden rijdt, komt de motor niet op bedrijfstemperatuur. Het roetfilter wordt dan niet warm genoeg, waardoor de verbranding niet optimaal is. Het roetfilter zal in dat geval eerder verstopt raken!

Wanneer moet u het roetfilter reinigen?

Behalve de melding op het dashboard is een verstopt roetfilter ook te herkennen aan:

  • hoger brandstofverbruik
  • het op hol slaan van de motor
  • vermogensvlies
  • inhouden en stotteren

Autofabrikanten adviseren daarom om het roetfilter tussen de 130.000 en 200.000 kilometer te vervangen, maar dit is niet goedkoop. Een alternatief voor het vervangen van het roetfilter is het roetfilter te laten reinigen door een specialist. Gelukkig heeft Roetfilter-Cleaning.com deze kennis en het specialisme in huis en staan we graag voor u klaar!

Hoe werkt een roetfilter reinigen?

Bij Roetfilter-Cleaning.com zijn er drie manieren om uw roetfilter te laten reinigen. Zo kunt u bij ons een afspraak maken om het roetfilter af te leveren. Wij reinigen uw roetfilter, terwijl u wacht onder genot van een kopje koffie! Het roetfilter opsturen, is uiteraard ook een mogelijkheid bij Roetfilter-Cleaning.com! Meld uw roetfilter aan, stuur het roetfilter op en krijg binnen enkele werkdagen een professioneel gereinigd roetfilter terug. Bent u niet technisch en wilt u het (de)monteren van het roetfilter liever uitbesteden? Vraag dan direct online een offerte aan voor uw voertuig. Een roetfilter reinigen is nog nooit zó eenvoudig geweest!

Onderdeel van CarFix T&S

Roetfilter-Cleaning is onderdeel van autobedrijf CarFix T&S. Met de komst van de reinigingsmachine voor roetfilters heeft CarFix zijn assortiment aan diensten uitgebreid om u als klant nog beter van dienst te kunnen zijn.

Kijk voor meer informatie op:

Contact

Stel uw vraag in onderstaand formulier en we reageren zo snel mogelijk.