page 1

Een goed functionerende airco is een van de zaken die het rijden in uw auto aangenaam en comfortabel maakt. In de zomer is het heerlijk om in een gekoelde auto rond te kunnen rijden, ’s winters is het veiliger om een goed functionerende airco te hebben, omdat hiermee beslagen ramen worden tegengegaan.

Om een airco goed te laten functioneren is het verstandig om met regelmaat een aircocheck uit te laten voeren. Wanneer er middels een aircocheck wordt geconstateerd dat er service nodig is aan uw aircosysteem, dan kan dit bij ons worden uitgevoerd.

In een aircosysteem zit koudemiddel, hiervan verliest het systeem zo’n 5-7% per jaar. Dit duidt op vermindering van de koelcapaciteit van het systeem, vermindering in smering en kans op schade aan de compressor. Wanneer een aircosysteem te lang geen servicebeurt krijgt kan dit resulteren in zeer kostbare reparaties. Dit wilt u natuurlijk niet, dus laat elk jaar uw airco nakijken om te bepalen of service noodzakelijk is.

Texa Konfort 780 R airco service machine

Bij CarFix T&S maken wij uitsluitend gebruik van A-merk kwaliteit gereedschappen en machines, dit geldt ook voor onze airco service machine. Texa apparatuur is van zeer hoogwaardige kwaliteit en wordt dan ook door veel dealerbedrijven gebruikt.

De Texa 780 R machine is geschikt voor verschillende typen koudemiddel, namelijk R134a en R1234YF. Afhankelijk van de leeftijd van uw voertuig en het type motor verschilt het soort koudemiddel wat vereist is voor uw aircosysteem. De machine is in staat om prestatiemetingen uit te voeren van het aircosysteem. Zo wordt duidelijk dat de airco goed functioneert, of dat er verdere service vereist is.

Wanneer er een aircoservice wordt uitgevoerd wordt ook de olie die in het systeem zit vervangen. Afhankelijk van het type auto wordt de juiste olie toegediend, dit is in gevallen van hybride/elektrische voertuigen, die dus ook een elektrisch aangedreven aircopomp hebben, vaak POE-olie en bij voertuigen met een mechanisch aangedreven aircopomp PAG-olie. Dit wordt gedaan om het systeem soepel en schoon te houden.

Meer weten over onze aircoservice?

Contact

Stel uw vraag in onderstaand formulier en we reageren zo snel mogelijk.